Silivri Cezaevi’nde 2 yıldır tek kişilik hücrede tutulan prostat kanseri Soydan Akay’ın tedavisinin düzenli olarak yapılmamasına tepki gösteren İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun, “Soydan Akay tam teşekkülü bir hastanede tedavi edilmelidir” dedi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 yıldır tutuklu olan prostat kanseri Soydan Akay’ın son 2 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğu Silivri 9 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tedavisi için gerekli muayene ve tetkiklerin yapıldığını ileri sürdü. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun ise Türkiye’de bulunan hiçbir cezaevinde ağır hasta tutukluları tedavi etme koşullarının olmadığını söyledi.
KANSER TANISINDAN 2 YIL SONRA TEDAVİ
Prostat kanserinin yanı sıra Hepatit B, eklem romatizması gibi hastalıkları nedeniyle tedavi edilmediği için kalp spazmları da geçiren 46 yaşındaki Akay, Silivri Cezaevi’nde 2 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Haziran 2018’de Prostat kanseri tanısı konulan Akay’ın 2 yıl sonra 2 Mart’ta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde ışın tedavisine başlandı. Ancak ışın tedavisi sonlandırılan Akay tekrar cezaevine götürülürken, prostat kanserinin hangi aşamada olduğuna dair ailesine ve avukatlarına bilgi verilmiyor. Geç başlanmasına rağmen tedavinin düzenli olarak yapılmaması, tek kişilik hücrede tutulması gibi keyfi uygulamalara karşı aylarca telefon ve avukat görüş hakkını protesto eden Akay’ın vasisi Şafi Hayme, İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu.
Haber Kaynağı: http://mezopotamyaajansi22.com/search/content/view/107995?page=1&key=a8e86828ad0065f2272da25daca729f1